Veiling

Van de veilingmeester

De laatste veiling van 2018 ligt voor ons. Weer een jaar voorbij. Het afgelopen jaar liepen onze veilingen over het algemeen goed. Veel verenigingen constateren in hun veilingen een teruggang in de vraag naar Nederlandse postzegels. Bij ons is dat ook het geval. We worden met zijn allen ouder en het meeste van Nederland hebben we al in onze albums. Of kopen we niet, gewoonweg, omdat het de laatste, meestal kostbare, loodjes zijn die nog aan onze verzameling moeten worden toegevoegd. Voor sommigen hoeven die gaatjes niet te worden gevuld. Ik herinner me een verzamelaar die zijn verzameling “compleet” maakte met uitknipsels uit veilingcatalogi. Wat een schitterende kwaliteit moeten sommige andere verzamelaars hebben gedacht, toen zij zijn collectie mochten aanschouwen. Zo had hij heel Europa bij elkaar “geknipt”. Velen kwamen er pas later achter, dat ook het kostbaarste deel daarvan nep was. Dat was, toen zijn Postzegelclub zijn nalatenschap veilde. Tja, dat kan ook allemaal en waarom niet? Leuk in onze verenigingsveilingen is, dat er op een relatief klein gezelschap aanwezigen vaak zo veel bieders zijn. Bieders die hun neus ook eens een andere kant opsteken en zo de charme van andere, veelal minder dure, verzamelgebieden ontdekken. Dat houdt onze veilingen niet alleen levendig, maar zorgt er ook voor, dat onze hobby in stand blijft. Nog afgezien van wat onze veilingen qua provisie voor de club opleveren.
De laatste veiling van december is vrijwel altijd een veiling met 1-euro-inzetten. Ook nu weer. Leuk om het jaar mee af te sluiten. Leuk ook samen met de hapjes, de drankjes en de onvermijdelijke bingo. Dit jaar ook weer met mooie prijzen. Wat een leuke vereniging en wat een topbestuur, dat dat allemaal weer organiseert. Komt allen tezamen, zou ik willen zeggen.
Ik wens u mede namens mijn assistent en vriend Jan Hoogerhuis een gezegend kerstfeest en voor straks een gelukkig 2019!

Kom in ieder geval gezellig meebieden op onze clubavond. Het is beslist de moeite waard. Schriftelijk of per e-mail bieden kan ook, maar er zelf bij zijn is natuurlijk toch het leukst!

John de Vries

Schriftelijk of per e-mail bieden kan ook!

vriesjg@casema.nl is het e-mailadres van uw veilingmeester!

Veiling (klik hier om de veilinglijst te openen)
U kunt ook via  een biedformulier bieden. Deze print u uit en vult u in. Dit indien u verhinderd bent om zelf tijdens de veiling mee te bieden. Klik hier voor het biedformulier.