Veiling

Van de veilingmeester

Ik wil dit veilingseizoen beginnen met u allen hartelijk te begroeten. De vakantie zit erop en het wordt tijd, dat we weer eens aan de slag gaan met onze ‘hobby aller hobby’s’.

We hebben het afgelopen seizoen afgesloten met een mei veiling, die prima is verlopen. Enigszins vervelend is, dat iemand bij het afrekenen (per ongeluk, daar gaan we vanuit) twee kavels heeft meegenomen. Sneu voor degene aan wie de kavels waren toegeslagen, maar oplosbaar als de persoon in kwestie zich in september met de kavels bij de veilingmeester meldt.

De eerste veiling na het zomerreces is altijd problematisch, maar het is toch weer gelukt u een leuke septemberveiling te kunnen voorschotelen.

Wat hebben we voor u in petto? Natuurlijk weer het een en ander aan klassiek Nederland, onder andere een mooie nummer 16B en veel series vanaf 102-03 voor een rotprijs. Van Nederlands-Indië hebben we wat opdrukafwijkingen van de Vethserie. Let op kavel nummer 10: een opdrukfout op nummer 85 in paar, schaars materiaal Verder weer het een en ander van Aruba.

Verder hebben we van Deutsches Reich onder andere twee leuke kavels Feldpostzegels, één met alle typen van FP 1 en 2. Dan natuurlijk ook weer flink wat materiaal van Danzig en diversen.

Ook is er ook heel wat om uit te zoeken in de stockboeken en stockkaarten, die we voor u bijeengebracht hebben. Veel motief en poststukken te over. Vergeet ook de doosjes niet

Kortom, Spit de kavellijst maar eens goed door en vooral…….kom de komende verenigingsavond om mee te bieden en ook deze veiling tot een succes te maken. U weet toch, dat de vereniging daar ook mee gediend is? Vijf procent van elk toegeslagen kavel komt met de vijf procent die de verkoper betaalt, als zijn kavel verkocht wordt, in onze verenigingskas. Als we lekker verkopen, ziet u onze penningmeester stralen.

John de Vries

vriesjg@casema.nl is het e-mailadres van uw veilingmeester!

Veiling (klik hier om de veilinglijst te openen)
U kunt ook via  een biedformulier bieden. Deze print u uit en vult u in. Dit indien u verhinderd bent om zelf tijdens de veiling mee te bieden. Klik hier voor het biedformulier.