Veiling

Van de veilingmeester

De ‘grote’ maartveiling was financieel een behoorlijk succes. Dat zou je aan het grote aantal retouren niet zeggen. Losse nummers Nederland zijn helemaal uit de gratie. Dat is duidelijk. Met inzetprijzen van soms minder dan tien procent zou je meer koopactiviteit verwachten, maar onze leden zijn kennelijk zelf al goed voorzien. Er is dus nauwelijks meer een markt voor in onze club. Inleveren van kavels met dit soort zegels als inhoud heeft dus geen enkele zin meer. Het is gewoon op. Dat betekent ook iets voor onze veiling. Rijen kavels met losse nummers Nederland zal uw veilingmeester niet meer opnemen. Een veiling maken is een heleboel werk, dat ik van harte doe, maar niet, als het geen resultaat oplevert. De veilingen zullen op den duur dus kleiner worden. Dat betekent: ook geen grote veilingen meer. Het bestuur heb ik daarvan op de hoogte gebracht. Voor de rest verandert er wat mij betreft, voorlopig niks.

De aprilveiling is inmiddels klaar. Kijk maar eens naar de lijst. De veiling begint met een paar kaveltjes Nederlands-Indië met kopstaande opdrukken op de Veth-serie. Daarna volgt Reich met, van bezetting 14/18, onder andere de etappenserie van bezet Roemenië in mooie kwaliteit. Ook hebben we weer wat Danzig. Let vooral op kavel 8: een prachtige zegel zonder onderdruk, een van de klassieken van dit gebied voor een nette prijs. Van Nederland en gebieden vindt u in de lijst een paar laatste opruimkavels, waaronder de nummers 7-12, ingezet voor nog geen 5%. En de oudere FDCs voor een lage prijs. Ook nog wat Aruba. En dan heb ik het maar niet over die bundels oude veilingkavels, rondzendboekjes en dozen uit een nalatenschap, onuitgezocht prachtmateriaal. Kom kijken, word blij en koop! Want als u niet koopt, is het binnenkort met onze clubveiling in deze vorm helemaal gedaan.

En dan nog iets. Kavels ten behoeve van de clubkas, zoals we die in de maartveiling hadden, moeten niet blijven liggen. Dat niemand zich voor een paar euro geroepen voelde die kavels mee te nemen, vond ik teleurstellend, ook voor degene die de kavels aan de club cadeau deed. Immers, met de verkoop van dit soort kavels spekt u de kas van een vereniging die ook ùw vereniging is.

Op deze veiling van u natuurlijk ook weer schriftelijk of per e-mail bieden, maar erbij zijn is, zoals ik altijd zeg, leuker!

Tot binnenkort.

John de Vries

vriesjg@casema.nl is het e-mailadres van uw veilingmeester!

Veiling (klik hier om de veilinglijst te openen)
U kunt ook via  een biedformulier bieden. Deze print u uit en vult u in. Dit indien u verhinderd bent om zelf tijdens de veiling mee te bieden. Klik hier voor het biedformulier.