Veiling

Van de veilingmeester

De veilingopbrengst van januari was redelijk. Meer dan veertig procent vaan de ingebrachte kavels wisselde van eigenaar. Veel liefhebberij zat in de kleine kavels Reich, de stockbladen met kleine partijtjes en de dozen.

De februariveiling biedt onzes inziens weer veel variatie. We veronderstellen, dat u straks weer genoeg gespaard hebt om een of meer mooie kavels op de kop te tikken. Topnummer op deze veiling is kavel 1: Nederland nummer 2 in een strook van drie. Ik wijs u ook op de vele kavels Nederlands-Indië en vroeg-Indonesia die daarop volgen. Eigenlijk de stiefkindjes in de verzameling Nederlandse koloniën. Ook verderop in de veiling kunnen de verzamelaars van deze gebieden hun hart ophalen.

Verder hebben we natuurlijk weer veel Reich, onder andere Dorpat 1-2, bezetting Wereldoorlog I, werkelijk voor een rotprijs. Let ook op het kaartje Belgische bezetting Eupen/Malmedy. En voor de fijnproever een aantal Memelopdrukken uit 1940. Je ziet het spul weinig, dus wees erbij. Datzelfde geldt overigens voor de vele leuke partijtjes op stockkaarten.

Een grote veiling in maart zit er helaas niet in. Er is gewoonweg te weinig goed materiaal om 160 kavels te vullen. April en mei moeten straks ook nog gevuld. Dus als u nog wat op de plank hebt liggen, lever het in! Maar wel met uw naam erop, om misverstanden te voorkomen.

Kom kijken en wees verbaasd over onze inzetprijzen, want die zijn door de bank genomen nog steeds verschrikkelijk laag.

Schriftelijk of per e-mail bieden kan natuurlijk ook altijd! Maar……. leuker is het om er bij te zijn! Het is altijd heel gezellig!

Veilingmeester John de Vries

vriesjg@casema.nl is het e-mailadres van uw veilingmeester!

Veiling (klik hier om de veilinglijst november te openen)
U kunt ook via  een biedformulier bieden. Deze print u uit en vult u in. Dit indien u verhinderd bent om zelf tijdens de veiling mee te bieden. Klik hier voor het biedformulier.