Veiling

Van de veilingmeester

Het resultaat van de aprilveiling is redelijk te noemen. Voornamelijk buitenlands materiaal en een flink aantal stockboeken wisselden van eigenaar. Doorsnee Nederland was opnieuw niet of nauwelijks in trek. Dat hadden we na de grote maartveiling al geconstateerd. De komende twee, misschien drie veilingen zult u nog wel wat van dit spul op de kavellijst zien staan. Dat kan ook niet anders, want in de afgelopen maanden is er nog veel “gemiddeld” Nederland bij mij ingeleverd. Sommigen van u zullen het ècht onverkoopbare materiaal van mij terug krijgen. Omdat het ernaar uit ziet, dat de inzender van de bundeltjes oude veilingkavels ook bijna door zijn liqiudatievoorraad heen is, kunnen we ervan uitgaan, dat ook dit soort kavels niet meer in onze veiling verschijnen. Wat dan nog wel? Ik weet het niet, maar ik denk, dat het met onze veiling straks dezelfde kant op gaat als met veel verenigingsveilingen. Een nummer 80 of 101 met een inzetprijs van één euro, zoals sommigen van u constructief voorstelden, zit er echter niet in. Je blijft lachen in dit gezelschap.

De kavellijst van de meiveiling laat overigens wel wat interessante dingen zien. Onder andere een mooie nummer 3 van Nederland, een nummer 29 in redelijke staat en twee leuke series roltanding. Van Nederlands-Indië de nummers 77f en 78f in mooie kwaliteit. Wat aardig spul van Suriname en Curacao en Aruba. Mooi Deutsches Reich en gebieden. Let op het kavel Polen/Posen. Deze uitgave zie je weinig: Germania met de Posen- opdruk na de Eerste Wereldoorlog! In deze laatste veiling vòòr de zomer ook weer wat China en Belgische militaire kaarten van vòòr Wereldoorlog Twee. En heel veel stockboeken, doosjes en stockkaarten. Inzetten zijn, zoals altijd, laag.

Kom dus meebieden en maak de clubavond ook voor de inzenders en de kas van de vereniging tot een succes!

Schriftelijk of per e-mail bieden kan natuurlijk ook, maar erbij zijn is, zoals ik altijd zeg, leuker!

John de Vries

vriesjg@casema.nl is het e-mailadres van uw veilingmeester!

Veiling (klik hier om de veilinglijst te openen)
U kunt ook via  een biedformulier bieden. Deze print u uit en vult u in. Dit indien u verhinderd bent om zelf tijdens de veiling mee te bieden. Klik hier voor het biedformulier.